Live Live

VV Nieuwenhoorn scoort met gezondere sportkantine

Gepubliceerd: Dinsdag 03 september 2019 13:02

VV Nieuwenhoorn scoort met gezondere sportkantine

In de kantine van vv Nieuwenhoorn is nu ook een gezonde keuze mogelijk, naast het minder gezonde assortiment.

Nieuwenhoorn - Op zaterdag 31 augustus werden de inspanningen van voetbalvereniging v.v. Nieuwenhoorn om de kantine gezonder te maken beloond. Wethouder Hans van der Velde overhandigde het vaantje voor het bronzen certificaat gezonde sportkantine. Daarmee is de voetbalvereniging de tweede sportvereniging in Hellevoetsluis met een certificaat voor de gezondere sportkantine van Team:Fit.

Sporten is gezond en daarbij hoort een gezonde omgeving. Een goede gezondheid krijg je namelijk niet alleen door te sporten, maar ook door gezond te eten en te drinken. Dit was ook de gedachte van v.v. Nieuwenhoorn die als vereniging daarin haar verantwoordelijkheid wilde nemen en de keuze heeft gemaakt voor een meer bewust assortiment in de kantine. In de kantine is een gezonde keuze mogelijk, naast het minder gezonde assortiment. Ook is een watertappunt gerealiseerd waar de leden hun bidons kunnen vullen.

Maatschappelijk betrokken vereniging

Wethouder Hans van der Velde is trots op een vereniging als v.v. Nieuwenhoorn: “Wat een mooie maatschappelijk betrokken voetbalvereniging is v.v. Nieuwenhoorn. De komende vier jaar gaan alle elftallen voetballen in tenues met daarop de stichting Het Vergeten Kind, met als doel te bevorderen dat elk kwetsbaar kind een veilig en liefdevol huis krijgt. Daarbij zetten ze zich dus ook in voor een gezondere jeugd met als resultaat het bronzen certificaat Gezonde Sportkantine, een hele mooie prestatie. Ik hoop dat andere verenigingen in Hellevoetsluis dit voorbeeld volgen!”

Ook aan de slag met het gezonder maken van de vereniging?

Doe mee en meld je vereniging aan bij Team:Fit. Zij helpen om het aanbod in de kantine lekkerder en gezonder te maken. Samen met een persoonlijke Team:Fit coach zorg je ervoor dat de kantine gezonder wordt. De ondersteuning van Team:Fit is kosteloos. Kijk voor meer informatie op www.teamfit.nl of mail naar info@teamfit.nl.

Deel deze pagina: