Live Live

VVD bezorgd over noodkreet VRR

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 16:51

VVD bezorgd over noodkreet VRR

De directeur van de Veiligheidsregio, Arjen Littooij, pleit voor een vuurwerkverbod op meerdere plekken in de regio.

Hellevoetsluis - De Hellevoetse VVD is geschrokken van de noodkreet van de directeur van de Veiligheidsregio, Arjen Littooij in het AD van zaterdag 9 maart jl. Daarin - en in een opiniestuk van zijn hand – geeft hij aan dat de bovenmenselijke inspanning van zijn organisatie tijdens de jaarwisseling begint te grenzen aan waanzin.

Hij wijst daarbij op de vele vuurwerkincidenten en de druk op de hulpverleners. Hij geeft tevens aan dat de grenzen van de inzetbaarheid zijn bereikt en zelfs gevaarlijke situaties oplevert, omdat er niet voldoende menskracht en materieel aanwezig is voor de talloze incidenten in de regio. Hij pleit daarbij voor een vuurwerkverbod op meer plekken in de regio.

De VVD heeft al meerdere malen in de raadscommissie AZM en in de raad aandacht gevraagd voor de overlast van het tijdens, maar ook ver voor de jaarwisseling afsteken van vuurwerk en inmiddels veel te zwaar vuurwerk. Ook is aandacht gevraagd voor de tijdens de jaarwisseling aangebrachte schades en de stijgende hoogte daarvan.

De VVD is tot nu toe geen voorstander geweest van een algeheel vuurwerkverbod, maar vindt dat deze noodkreet van de directeur van de Veiligheidsregio uiterst serieus moet worden genomen en in elk geval tot een nadere heroverweging op dat standpunt moet leiden.

Deel deze pagina: