Live Live

VVD blij met kamermeerderheid verbreding N57

Vrijdag 22 april 2022 09:25

VVD blij met kamermeerderheid verbreding N57

De VVD Voorne Putten heeft jarenlang gelobbyd om de Haagse politici warm te krijgen voor de verbreding van de N57.

Hellevoetsluis - De verbreding van de N57 Europoort-Hellevoetsluis is een stap dichterbij gekomen. In de Tweede Kamer was er onder aanvoering van VVD-Kamerlid Koerhuis een meerderheid voor een verbreding van de belangrijkste verkeersader van het eiland. De motie om dit te regelen is afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen.

Slagader

De aanpassingen moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en zorgen dat Hellevoetsluis en per 1 januari 2023 Voorne aan Zee goed bereikbaar blijft. De nieuwe gemeente heeft voor de toekomst een grote woningbouwopgave en de N57 is volgens de VVD daarbij van essentieel belang voor de ontsluiting van de woonkernen en werklocaties.

Jarenlange lobby

De VVD Voorne Putten heeft jarenlang gelobbyd om de Haagse politici warm te krijgen voor de verbreding van de N57. Zo is de huidige minister van Infrastructuur, Mark Harbers, nog vrij recent op werkbezoek geweest.

VVD-fractievoorzitter Dick Bosgieter was overigens bij dit proces vanaf het begin betrokken: 'Er liggen vanuit het hele land stapels wensen en verzoeken om geld op het bureau van de minister. De verbreding van de N57 is door onze partijpolitieke contacten in Den Haag ook op de goede stapel terecht gekomen” Dat is nu juist het voordeel van een landelijke partij die lokaal in de gemeenteraad zit.

Door de N 57 in het investeringsprogramma op te nemen voor de komende jaren is de verdubbeling een stap dichterbij gekomen.

Deel deze pagina: