Live Live

VVD Voorne aan Zee blij met 1.25 miljoen voor starters

Woensdag 22 februari 2023 14:08

VVD Voorne aan Zee blij met 1.25 miljoen voor starters

In Voorne aan Zee kan iedere starter, van jong tot oud, onder voorwaarden gebruik maken van een aanvulling op hun eerste hypotheek. 

Voorne aan Zee - De VVD is blij met het voorstel van het college om extra geld beschikbaar te stellen voor startersleningen. Deze extra lening vergroot de kans voor starters om een woning te kunnen kopen binnen de gemeente.

In heel Voorne aan Zee kan iedere starter, van jong tot oud, onder voorwaarden gebruik maken van een aanvulling op de hypotheek van hun eerste huis door het aanvragen van een starterslening. In Hellevoetsluis was wegens succes het budget voor startersleningen op. Met het extra beschikbaar gestelde geld kunnen starters uit Hellevoetsluis nu ook weer een beroep doen op deze regeling.

VVD raadslid Niels Braal zegt blij te zijn met de aandacht voor starters binnen de gemeente. “Dit is een mooie start om te zorgen dat starters kunnen blijven wonen binnen de gemeente. Met het geld kunnen weer 35 extra starters binnen Voorne aan Zee geholpen worden met het kopen van hun eerste huis.”

Braal geeft aan dat het voor de toekomst van de gemeente essentieel is dat starters kunnen blijven wonen in Voorne aan Zee. Tegelijkertijd kan de regeling het stapje zijn waardoor mensen in een sociale huurwoning een huis kopen, waardoor er weer goedkopere huurwoningen vrij komen. De starterslening is een mooi instrument om de woningmarkt in beweging te brengen.

De VVD is daarom blij dat het college 1.25 miljoen euro extra beschikbaar wil stellen. De VVD heeft gevraagd een campagne te starten, zodat iedereen op de hoogte is van de starterslening.

Deel deze pagina: