Live Live

VVD wil haast met harmonisatie winkeltijden verordening

Gepubliceerd: Zaterdag 14 januari 2023 11:17

VVD wil haast met harmonisatie winkeltijden verordening

Op dit moment gelden er nog drie winkeltijden verordeningen vanuit de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Voorne aan Zee - De VVD wil ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een winkeltijden verordening komt die geldig is voor de gehele gemeente Voorne aan Zee. Momenteel zijn er nog drie winkeltijden verordeningen van toepassing vanuit de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Met het harmoniseren van de verordening wordt de concurrentie tussen ondernemers binnen de gemeente Voorne aan Zee rechtvaardiger.

“De VVD vindt eerlijke concurrentie binnen de gemeente zeer belangrijk. Dit kan alleen als alle ondernemers zich moeten houden aan dezelfde spelregels. Nu is het zo dat een winkelier in Brielle op zondag zijn winkel pas vanaf 12.00 uur mag openen terwijl zijn collega’s in Hellevoetsluis en Westvoorne veel vroeger op zondag open mogen. ” Aldus VVD raadslid Marijke van der Velden.

Het college onderstreept het belang van een geharmoniseerde verordening. Wethouder Aart Jan Spoon gaf aan het probleem te herkennen. Het college heeft daarom ook toegezegd om de harmonisatie van de winkeltijden verordening met spoed op te pakken.

Deel deze pagina: