Live Live

VVD WSHD tegen 15% belastingverhoging

Gepubliceerd: Woensdag 24 juli 2019 19:44

VVD WSHD tegen 15% belastingverhoging

De VVD vindt dat het waterschap zorgvuldig moet omgaan met belastinggeld, het gaat immers om ruwweg 35 miljoen euro belastingverhoging.

Regio - Het waterschap Hollandse Delta wil de belasting volgend jaar met 15% verhogen. Daarnaast zal de schuld van het waterschap bijna verdubbelen van 240 miljoen naar meer dan 400 miljoen.

De VVD wil een betere onderbouwing van de voorstellen en heeft vorige week gepleit voor gezond boerenverstand en het stellen van prioriteiten. Het gaat immers om ruwweg 35 miljoen euro belastingverhoging. De VVD heeft vorig jaar zelf boven water gehaald dat er veel aan onderhoud moet gebeuren maar vindt wel dat het waterschap zorgvuldig moet omgaan met belastinggeld. Daarom zijn behapbare stappen nodig. 


Voor inwoners betekenen de voorstellen immers een belastingstijging van bijna 100 euro per jaar. De boeren in het waterschap betalen nu al bijna het hoogste tarief van Nederland, dus daar kan niet zomaar nog een stap bovenop gedaan worden. De VVD rekent er op dat het College dit ter harte neemt bij de verdere voorbereiding van de begroting 2020.

Deel deze pagina: