Live Live

Waarnemend burgemeester Gemeente Voorne aan Zee

Gepubliceerd: Vrijdag 18 november 2022 11:09

Waarnemend burgemeester Gemeente Voorne aan Zee

In december wordt bekend wie de waarnemend burgemeester van Voorne aan Zee wordt vanaf 1 januari 2023.

Voorne aan Zee - Vanaf 1 januari 2023 krijgt de gemeente Voorne aan Zee eerst een waarnemend burgemeester. Op een later moment zal volgens de provincie het proces en de sollicitatieprocedure starten voor de kroonbenoemde burgemeester van Voorne aan Zee.

Woensdag 23 november vinden de verkiezingen in Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne plaats voor deze fusiegemeente. Inwoners van deze gemeenten kunnen dan een nieuwe gemeenteraad kiezen uit tien verkiesbare partijen. De partijen met de meeste stemmen nemen plaats in de raad van Voorne aan Zee.

De nieuwe fractievoorzitters van Voorne aan Zee worden door de commissaris van de koning uitgenodigd voor een overleg over de waarnemend burgemeester. Na dit overleg wordt in december bekend wie de waarnemend burgemeester van Voorne aan Zee wordt vanaf 1 januari 2023.

Het is niet bekend wanneer het proces en de sollicitatieprocedure start voor de kroonbenoemde burgemeester. Wil je meer informatie over hoe de benoeming van de waarnemend en kroonbenoemde burgemeester in zijn werk gaat? Kijk dan op http://www.zuid-holland.nl/.../cdk-jaap-smit/burgemeesters/.

Deel deze pagina: