Live Live

Wallenloop: sportieve aftrap van Vestingdagen 2.0

Gepubliceerd: Zaterdag 12 augustus 2023 14:48

Wallenloop: sportieve aftrap van Vestingdagen 2.0

De organisatie hoopt op zoveel mogelijk toeschouwers van dit sportieve evenement.

Hellevoetsluis - Hellevoet Heroes, Pallas ‘93 en de Vestingdagen van Hellevoetsluis slaan de handen ineen en zetten de Wallenloop terug op de kalender! Deze hardloopklassieker zal plaatsvinden op vrijdagavond 18 augustus in en rond de historische vesting van Hellevoetsluis en dient als feestelijke én sportieve aftrap van de Vestingdagen 2.0.

Er kan gekozen worden voor verschillende afstanden, van een 1 kilometer kidsrun tot een 5 en 10 kilometer loop voor volwassenen. Er wordt gestart en gefinisht voor het stadhuis midden in de vestingkern. Het evenement wordt aangekleed met muziek en een speaker die het evenement aan elkaar praat.

Het evenement start om 18.30 uur met de 1 km voor kinderen. Om 19.00 uur starten de deelnemers van de 10 km, gevolgd om 19.15 door de deelnemers van de 5 km. Wethouder Daan van Orselen zal het startschot geven. Het parcours gaat via de Opzoomerlaan naar de Vestingwallen en zodra deze verlaten worden gaan de deelnemers van de 5 km weer terug richting start/finish voor hun 2e ronde. De deelnemers van de 10 km vervolgen dan hun weg richting de Vuurtoren. Daarna gaat de route langs de velden van HC Voorne, via de Haringvlietweg, het Gorzepad en weer terug richting het Gemeentehuis waar de finishlijn is getrokken.

Zo’n 35 vrijwilligers zijn aanwezig om het evenement soepel te laten verlopen! De organisatie hoopt op zoveel mogelijk toeschouwers van dit sportieve evenement.

Programma:

18.30 - 1 km kidsrun

19.00 - 10 km

19.15 - 5 km

Voor het volledige programma en parcours zie www.hellevoetheroes.nl

Deel deze pagina: