Live Live

Watergeuzen gaan voor Den Bri(e)l

Donderdag 07 maart 2024 17:38

Watergeuzen gaan voor Den Bri(e)l

Brielle - Een groep watergeuzen drong met geweld het pand van Roxx Oogzorg binnen..........

Afgelopen donderdag ontstond er enige verwarring in het voor nu nog vredige, Spaans gezinde vestingstadje Den Briel...Er werd namelijk een aantal leden van de Orde der Geuzen gespot in de Nobelstraat. Menig voorbijganger krabde zich achter de oren en vroeg zich af of het groepje geuzen wellicht te diep in de kelken had gekeken, daar zij historisch gezien pas op 1 april de stad veroveren.

De groep geuzen drong met geweld het pand van Roxx Oogzorg binnen. Zij deden dit vanwege het feit dat de commandant, Keu Kogel, het schijnbaar nodig vond om twee van zijn geuzen een bril te laten aanmeten. Dit, omdat ze het verschil niet meer zagen tussen een kanonskogel en een vat rum.

Onder bedreiging heeft de Spaans gezinde opticien de twee geuzen de ogen opgemeten, waarna de groep geuzen zo snel als ze gekomen waren ook weer aan boord zijn gegaan.

De getroffen brillenmaker laat ons onthutst weten: ‘Deze brutale inval kwam totaal onverwacht! Een scherpe blik gun ik iedereen, maar die stinkgeuzen… Van mij mag die poort dicht blijven dit jaar.’

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: