Live Live

Waterland krijgt een eigen muziekfestival

Woensdag 19 april 2023 12:45

Waterland krijgt een eigen muziekfestival

Naast gezellige muziek is er op WaterFest een tent waar de kinderen vermaakt kunnen worden en er is genoeg lekker eten en te drinken.

Spijkenisse - Wat doe je als zingen je lust en je leven is en heel graag op een festival zou willen optreden? Dan organiseer je zelf gewoon een festival in je eigen wijk. Zo dacht de 20-jarige Chanel de Ruijter uit de wijk Waterland in Spijkenisse ook. Na hier en daar opgetreden te hebben via muziekplatform Puls en tijdens het huiskamerfestival “Gluren bij de buren” droomde de MBO studente van een groter podium.

“Ik zing zo’n beetje al mijn hele leven en probeer alles om een beetje meer bekendheid te krijgen. Helaas ben ik niet de enige en staan de programmeurs van festivals niet in rijen van drie opgesteld voor de deur om te vragen of je op hun podium komt staan. Voor de grap vroeg mijn moeder waarom ik dan niet zelf een festival zou organiseren voor beginnende artiesten. Omdat ik hier totaal geen ervaring in heb, nam ik haar opmerking niet serieus, maar hoe meer ik er over nadacht hoe meer het ging kriebelen. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en samen met mijn ouders de eerste plannen bedacht”, aldus de kersverse festivalbaas.

Met de eerste ruwe opzet in haar hand nam Chanel contact op met Puls en de gemeente Nissewaard. Ook zij werden aangestoken door haar enthousiasme en besloten haar de helpende hand toe te steken. “Je kunt wel een leuk plan hebben, maar er komt enorm veel bij kijken. Van een draaiboek tot een vergunning en van sponsoring tot vrijwilligers. Zaken waar ik helemaal nog geen ervaring in had”.

Inmiddels is de Zadkine student, met behulp van o.a. een aantal combinatiefunctionarissen van de gemeente, een groep enthousiaste vrijwilligers en sponsors , al een stuk wijzer geworden en al veel verder met haar plannen.

“Ik ben onwijs trots dat ik mag aankondigen dat op zondag 25 juni a.s. het eerste “WaterFest” zal plaatsvinden op Winkelcentrum Waterland in Spijkenisse. Van 14.00 uur tot 20.00 uur zullen ruim 10 beginnende en iets meer ervaren artiesten op het grote podium staan. We zijn inmiddels vol geprogrammeerd. Van een DJ tot een rockband en van singer songwriters tot popmuziek. Kortom, er is voor iedereen wat te beleven.”

Naast gezellige muziek is er op WaterFest een tent waar de kinderen vermaakt en geschminkt kunnen worden. Een festival is natuurlijk geen festival zonder lekker eten en drinken. Zo is er een bar met heerlijke alcoholvrije cocktails (alcohol is sowieso verboden op het festivalplein), een poffertjes- en paninokraam van Freddy’s en Verhage Waterland is aanwezig met een popcorn- en suikerspinkraam.

“We zijn nu nog bezig met de laatste loodjes en in gesprek met een bekende Nederlander (en Spijkenisser) over de presentatie van WaterFest. Als dit gaat lukken en we hebben mooi weer dan staat niets meer in de weg om er een fantastisch festival van de maken voor Waterland en Spijkenisse!”

Voor meer informatie over WaterFest en eventuele sponsormogelijkheden kun je mailen naar waterfestwaterland@hotmail.com of neem een kijkje op de Facebookpagina facebook.com/waterfest2023 of via Instagram waterfest2023.

Deel deze pagina: