Live Live

Waterventilator ingezet bij gaslek Lepelaarshoek

Gepubliceerd: Dinsdag 06 december 2022 17:51

Waterventilator ingezet bij gaslek Lepelaarshoek

Omdat de netbeheerder geen eigenaar was van de leiding hebben zij het overgedragen aan een loodgieter die de reparatie verder zal afhandelen.

Spijkenisse - Dinsdagmorgen is de brandweer iets voor half 11 opgeroepen voor een gaslek aan de Lepelaarshoek. In een kruipruimte van een woning was een gasleiding kapot gegaan. Het ging om een leiding die van de gasmeter naar bijvoorbeeld het gasfornuis of cv-ketel gaat.

De kruipruimte stond vol met water. Hierdoor waren de wanden van de ruimte verrot en kon het gas zich verplaatsen naar de kruipruimtes van de 2 woningen ernaast. De bewoners van de 3 woningen moesten door het lek de woning verlaten.

Om de situatie veilig te maken moest het opgehoopte gas uit de kruipruimtes. Een gewone ventilator op elektriciteit kon hiervoor niet gebruikt worden, aangezien elk vonkje het gas kan doen laten ontbranden. Daarom is een speciale waterventilator ter plaatse opgeroepen.

Door water door het apparaat te spuiten begint een groot schoepenrad te draaien. Door een grote buis wordt de wind de kruipruimte ingeblazen en kan door de overdruk het gas eruit worden geblazen. Na ongeveer 20 minuten was dit gebeurd en was de situatie veilig.

Foto: Nieuws op Beeld / Martijn de Bruijn

Deel deze pagina: