Live Live

Week tegen Eenzaamheid bol van activiteiten

Gepubliceerd: Woensdag 29 september 2021 12:20

Week tegen Eenzaamheid bol van activiteiten

Onder de noemer Elkaar Waard organiseren diverse instanties in die week allerlei activiteiten. 

Nissewaard - In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober organiseren diverse instanties in Nissewaard onder de noemer Elkaar Waard tal van activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Zij vragen daarmee extra aandacht voor het thema eenzaamheid.

Elkaar Waard

Onder de noemer Elkaar Waard organiseren diverse instanties in die week allerlei activiteiten op diverse locaties waaraan iedereen kan deelnemen. Van koffieochtenden in diverse wijkcentra en Bernissesteijn tot een Elkaar-Waardontbijt in de Boekenberg, van een gezamenlijke wandeling door de wijkgroep Groenwoud tot een tapasmiddag en mini high tea door SWO of gewoon voor een prettig gesprek. Men kan altijd wel ergens bij aansluiten. Want niemand in Nissewaard hoeft eenzaam te zijn.

Oud en jong

Voor wethouder Soeterboek is het een thema dat volle aandacht verdient: “Ik vind het is belangrijk dat we naar elkaar om blijven kijken en er voor elkaar zijn. Aandacht voor elkaar en sociaal contact zijn immers voor iedereen een belangrijk element in het dagelijks leven. Zo blijven we actief meedoen aan de maatschappij en blijven we betrokken bij hetgeen er in onze omgeving gebeurt.” Niet alleen ouderen, maar ook een groeiende groep jongeren heeft met het verschijnsel eenzaamheid te maken. Zij komen weinig in contact met leeftijdgenoten, vinden het lastig om vrienden te maken of hebben een negatief zelfbeeld. Het taboe om er over te praten moet doorbroken worden.


Gezondheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken.

Volledig programma

Het volledige programma van de Week tegen Eenzaamheid in Nissewaard is te vinden op www.nissewaard.nl/elkaarwaard. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd. Voor enkele is de deelname zelfs gratis.

Deel deze pagina: