Live Live

Weer Blauwe Vlag voor Westvoorne

Gepubliceerd: Donderdag 09 mei 2019 13:16

Weer Blauwe Vlag voor Westvoorne

Jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. 

Westvoorne - In Ouddorp aan zee op Goeree-Overflakkee zijn de kwaliteitskeurmerken voor kustgemeenten, stranden en jachthavens uitgereikt. Vijf Nederlandse kustgemeenten werden beoordeeld als groene en duurzame bestemming. Hiervoor ontvingen zij vandaag een QualityCoast Award. 181 stranden en jachthavens ontvingen de Blauwe Vlag.

Loco Commissaris van de Koning Floor Vermeulen overhandigde een QualityCoast Award en Blauwe vlag aan de gemeenten Ameland, Goeree-Overflakkee, Veere en Westvoorne. De gemeente Katwijk ontving een QualityCoast Award.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De locaties vragen dit keurmerk vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Deel deze pagina: