Live Live

Weer een negatief zwemadvies erbij

Gepubliceerd: Zaterdag 29 juni 2019 10:09

Weer een negatief zwemadvies erbij

Het is aan te raden om alleen te zwemmen op officieel aangewezen zwemwaterlocaties omdat daar de waterkwaliteit in de gaten wordt gehouden.

Oostvoorne - Al sinds woensdag 22 mei is er een negatief zwemadvies van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg aan de Noordzijde van het Oostvoornse Meer. Aan de Zuidzijde was de melding even ingetrokken, maar deze is sinds 27 juni weer van kracht. Het negatieve zwemadvies voor Bernisse Abbenbroek Oostzijde is ook nog steeds van kracht. 


Indien u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Deel deze pagina: