Live Live

Weer waarschuwing voor blauwalg erbij!

Gepubliceerd: Vrijdag 03 augustus 2018 13:08

Weer waarschuwing voor blauwalg erbij!

Door de aanhoudende warmte en droogte wordt de kwaliteit van het zwemwater er niet beter op, er zijn weer blauwalg meldingen bijgekomen!

Brielle - Op dit moment is op vier locaties een negatief zwemadvies vanwege blauwalgen van kracht. Dat zijn Brielse Meer Zoom West, Brielse Meer Camping Krabbeplaat, Oostvoornse Meer zuidzijde en Oostvoornse Meer noordzijde. Voor de Bernisse Zuidland oostzijde is sinds woensdag 1-8 een waarschuwing van kracht en sinds vrijdag 3-8 is daar de locatie Brielse Meer Brielsebrug Zuidzijde bijgekomen.

Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Deel deze pagina: