Live Live

Werkgroep Kanonnen en Affuiten krijgt erepenning

Gepubliceerd: Donderdag 10 september 2020 12:37

Werkgroep Kanonnen en Affuiten krijgt erepenning

De erepenning van de gemeente Brielle wordt al sinds 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich verdienstelijk hebben gemaakt.

Brielle - Op woensdag 9 september heeft burgemeester Gregor Rensen de erepenning uitgereikt aan de werkgroep Kanonnen en Affuiten. Dit gebeurde tijdens de opening van het kruitmagazijn, dat door de groep gerestaureerd en ingericht is.

De werkgroep Kanonnen en Affuiten zet zich sinds 2012 iedere week vrijwillig in voor het herstellen en opknappen van de Brielse vesting. Hiernaast helpt de werkgroep andere organisaties en instanties waar nodig. Zo maakten zij voor het stedelijk museum de Tachtigjarige Oorlog het affuit voor het schip ‘De Brederode’. Ook plaatste de werkgroep bij het Kruithuis van de 1 aprilvereniging een scheepskanon, restaureerde de draaibrug en dragen de 12 leden bij aan de jaarlijkse Maskerade.

Over de erepenning

De erepenning van de gemeente Brielle wordt al sinds 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle. Het gemeentebestuur maakt samen met de raad het besluit de gemeentelijke Erepenning toe te kennen.

Deel deze pagina: