Live Live

Werkzaamheden aan Rioolgemaal Brabant

Gepubliceerd: Vrijdag 12 mei 2023 09:41

Werkzaamheden aan Rioolgemaal Brabant

De verwachting is dat de werkzaamheden tot november van dit jaar zullen duren.

Spijkenisse - Volgende week start het waterschap met het project “Renovatie rioolgemaal Brabant” in Spijkenisse. Het rioolgemaal in Spijkenisse verzamelt het rioolwater van de gemeente Nissewaard en pompt dit door naar de rioolwaterzuivering aan de Papendijk te Spijkenisse. Hier wordt het vervuilde rioolwater schoongemaakt en geloosd op de Oude Maas.

Tijdens dit project worden de mechanische en elektrotechnische installaties van het rioolgemaal vervangen. Ook wordt het gemaal aan de binnen- en buitenzijde gerenoveerd. Zo worden bijvoorbeeld de kozijnen, de deuren en het dak vervangen.

Het project is in samenwerking met de gemeente Nissewaard en wordt uitgevoerd door GMB Waterkwaliteit & installaties uit Heerjansdam. De verwachting is dat de werkzaamheden tot november van dit jaar zullen duren. Voor de omgeving zal er sprake zijn van minimale geluids- en verkeershinder.

Met de renovatie zorgen waterschap en gemeente ervoor dat het afvalwater de komende jaren op de juiste wijze afgevoerd en gezuiverd kan worden.

Deel deze pagina: