Live Live

Werkzaamheden Ravenseweg zijn gereed

Zondag 16 juli 2023 14:29

Werkzaamheden Ravenseweg zijn gereed

Een belangrijke subsidie heeft het voor de gemeente haalbaar gemaakt om deze grote vernieuwing uit te kunnen voeren.

Hellevoetsluis - Met het onthullen van het nieuwe bebouwde kom bord nabij de kruising met de Voltaweg markeerde Wethouder Robert van der Kooi het einde van de werkzaamheden aan de Ravenseweg.

Vanaf maart 2023 is er druk gewerkt om de Ravenseweg tussen de Carrouselweg en de Voltaweg helemaal opnieuw in te richten. De weg was versleten en is daarom opnieuw opgebouwd. Ook zijn er aanpassingen gedaan die nodig waren om de verkeersveiligheid en de ontsluiting van het bedrijventerrein Kickersbloem 3 te verbeteren. Zo werd er een nieuwe bushalte aangelegd en is er een vrijliggend fietspad gemaakt. De kruisingen met de Carrouselweg en de Voltaweg werden eveneens opnieuw ingericht. In het najaar worden tijdens het plantseizoen nog nieuwe bomen langs een deel van de weg geplant.

De gemeente is blij dat het werk nu is afgerond. Aannemer Dura Vermeer heeft de werkzaamheden goed en volgens planning uitgevoerd en ook zorg besteed aan de communicatie met de omgeving en de bedrijven die hinder ondervonden van de werkzaamheden.

Een belangrijke subsidie heeft het voor de gemeente haalbaar gemaakt om deze grote vernieuwing uit te kunnen voeren. Ongeveer de helft van de kosten worden namelijk door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor haar rekening genomen.

Naast het mooie eindresultaat sprak de aanpak van het project Wethouder Robert van der Kooi ook zeker aan. “Onderhoud en verbetering van de openbare ruimte zijn hier slim in combinatie en met steun van een belangrijke partner uit de regio uitgevoerd. Een aanpak die navolging verdient in Voorne aan Zee.

Deel deze pagina: