Live Live

Westvoorne zet in op energiebesparing

Gepubliceerd: Vrijdag 16 oktober 2020 15:45

Westvoorne zet in op energiebesparing

De gemeente Westvoorne wil inwoners helpen om energie te besparen en heeft daarvoor een subsidie gekregen. 

Westvoorne - Gemeente Westvoorne start met een breed duurzaamheidsprogramma voor inwoners van Westvoorne onder de titel: Energie besparen, dat levert wat op! Inwoners krijgen middels een kortingscode een budget van 90 euro waarmee ze advies kunnen krijgen om hun woning te verduurzamen of kleine maatregelen kunnen aanschaffen waarmee de woning energiezuiniger wordt.

Daarnaast leidt de gemeente inwoners op tot vrijwillige Energiecoaches en kunnen geïnteresseerden gratis webinars of digitale workshops volgen.

De gemeente Westvoorne wil inwoners helpen om energie te besparen en heeft daarvoor een subsidie gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken; de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met deze subsidie kan de gemeente Westvoorne inwoners de komende maanden helpen om energie te besparen en de energierekening omlaag te brengen. Met soms vrij simpele aanpassingen kunnen huishoudens vaak al flink besparen op de energierekening.

Wethouder Lies van der Pol is blij dat we met de subsidie van het rijk grote stappen kunnen zetten om mensen te helpen met energie besparen. “Met de RRE subsidie kunnen we inwoners op verschillende manieren helpen. We zetten in op een breed programma, van concrete producten, workshops, tot het opleiden van energiecoaches. De coaches, die ook inwoners zijn van Westvoorne, kunnen zo mede-inwoners inspireren en helpen om hun woning energiezuiniger te maken en te verduurzamen. Tegelijkertijd verbindt het mensen, want iedereen kan weer van elkaars adviezen en tips leren. Heel belangrijk want wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken.”

Deel deze pagina: