Live Live

Wethouder Blok opent nieuwe speeltuin

Zaterdag 03 juni 2017 16:20

Wethouder Blok opent nieuwe speeltuin

Leerlingen van O.B.S. Mildenburg hielpen wethouder Blok met de openingshandeling van de nieuwe speeltuin aan de Hofweide.

Oostvoorne - Afgelopen week is de speeltuin nabij de Hofwei officieel geopend. Leerlingen van O.B.S. Mildenburg hielpen wethouder Pamela Blok-van Werkhoven en Marlies Langbroek van Havenbedrijf Rotterdam met de openingshandeling.

In de nieuwe speeltuin naast het voormalige gemeentehuis in Oostvoorne waren een heleboel letters verstopt. Groep 3/4 van de Mildenburgschool zocht alle letters bij elkaar. Met deze letters puzzelden zij de zin: ‘Kom je ook buitenspelen?!’.Met een druk op een grote rode knop checkten wethouder Pamela Blok-van Werkhoven en Marlies Langbroek van Havenbedrijf Rotterdam of deze zin juist was. Dat bleek zo te zijn, want het houten kanon op de speeltuin begon water te ‘schieten’. Daarmee werd –onder gejuich en met veel enthousiasme- de speeltuin in gebruik genomen door de 22 leerlingen.

De speeltuin is gerealiseerd met gelden die Havenbedrijf Rotterdam aan gemeente Westvoorne ter beschikking heeft gesteld om de leefbaarheid van Oostvoorne te versterken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Deel deze pagina: