Live Live

Wethouder Marja Roza-de Pijper legt functie neer

Gepubliceerd: Woensdag 21 augustus 2019 14:55

Wethouder Marja Roza-de Pijper legt functie neer

Wethouder Roza blijft tot 20 september in functie, tenzij er eerder een nieuwe wethouder wordt benoemd.

Westvoorne - Wethouder Marja Roza-de Pijper van de VVD heeft woensdag 21 augustus de voorzitter van de gemeenteraad medegedeeld dat zij stopt als wethouder in Westvoorne. Als reden voor haar vertrek geeft de wethouder aan dat er in de afgelopen periode een onoverkomelijk verschil van inzicht is ontstaan met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen. Het college betreurt het vertrek van wethouder Roza, maar respecteert haar besluit.

Wethouder Roza: “Dit besluit valt mij erg zwaar. Ik heb de afgelopen periode met veel plezier samen met dit college gewerkt aan de opgaven die Westvoorne heeft. Maar de afgelopen maanden zaten mijn fractie en ik steeds vaker niet op één lijn waardoor de onderlinge relatie verslechterde. Daarom heb ik dit ingrijpende besluit genomen.“

De VVD respecteert het besluit van de wethouder. Fractievoorzitter Marco Mentink: “We betreuren het vertrek van Marja Roza. De werkwijze sloot niet altijd aan bij die van de fractie en vice versa. Wij danken Marja voor haar inzet voor de gemeente Westvoorne en de VVD.”

Wethouder Roza blijft tot 20 september in functie, tenzij er eerder een nieuwe wethouder wordt benoemd. De externe verplichtingen worden per direct overgenomen door de overige collegeleden.

Marja Roza is sinds mei 2018 wethouder ruimtelijke ordening, wonen, verkeer en vervoer en recreatie en toerisme in Westvoorne. Eerder was zij wethouder in Hellevoetsluis.

Deel deze pagina: