Live Live

Wethouder opent De Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd: Donderdag 24 januari 2019 08:58

Wethouder opent De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met zaterdag 2 februari 2019.

Brielle - Als aftrap voor De Nationale Voorleesdagen heeft wethouder Robert Van der Kooi woensdagochtend voorgelezen aan alle kinderen van groep 1 en 2 van Basisschool Meester Eeuwout in Brielle. Hij las voor uit het winterboek ‘Kikker in de kou’, dat het spannende verhaal vertelt van een kikker die het erg koud heeft door alle sneeuw en ijs die de winter met zich meebrengt.

De kinderen luisterden aandachtig en reageerden enthousiast zodra wethouder Van der Kooi hen een vraag over het boek stelde. De kinderen kennen “Kikker” ook van tv of van filmpjes op de iPad, weten ze te vertellen. “Door het luisteren naar een verhaal wordt je fantasie geprikkeld, dit is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast is voorlezen goed voor de taalontwikkeling en bezorgt het uiteraard veel leesplezier”, aldus van der Kooi.

Gratis lid worden
De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met zaterdag 2 februari 2019. Tijdens deze dagen kunnen kinderen tot 6 jaar gratis lid worden van de bibliotheek. Ze ontvangen daarbij, zolang de voorraad strekt, een leuk presentje. Wethouder Van der Kooi is blij met de zeer ruime openingstijden van de bibliotheek. De bibliotheek in Dukdalfbres is namelijk elke doordeweekse dag van 8:00 tot 22:00 uur geopend.

Deel deze pagina: