Live Live

Wethouder opent Wereld Alzheimer Dag

Dinsdag 03 oktober 2023 14:07

Wethouder opent Wereld Alzheimer Dag

Tijdens Wereld Alzheimer Dag kon men op diverse locaties kennis maken met de wereld van mensen met dementie.

Brielle - Vorige week donderdag stond Welzijn Ouderen volledig in teken van dementie. Om 10.30 werd deze dag geopend door Janneke Postma, wethouder in Gemeente Voorne aan Zee.

Tijdens Wereld Alzheimer Dag kon men in het Bolwerk kennis maken met de wereld van mensen met dementie. Door middel van een sessie met de VR-bril kon men in een virtuele wereld de uitdagingen voor iemand met dementie ervaren. Tussen de middag kon er genoten worden van een heerlijke lunch verzorgd door de vrijwilligers van het Odensehuis.

In Rockanje was het groot feest met een optreden van de Hoekse Tranentrekkers, zo’n 160 mensen kwamen op dit optreden af.

Ook in Hellevoetsluis werd aandacht besteed aan Alzheimer en dementie. Bezoekers van Het Hart van Hellevoet hebben deelgenomen aan een muziekquiz onder het genot van een hapje en een drankje.

Wilt u meer weten over (omgaan met) dementie? U bent van harte welkom in het Odensehuis. Neem voor meer informatie hierover contact op met Jolanda Wielemaker van Welzijn Ouderen via (0181) 728281 of per mail welzijnouderen@catharina.nl

Deel deze pagina: