Live Live

Wethouder Robert van der Kooi leest voor

Gepubliceerd: Donderdag 23 januari 2020 12:05

Wethouder Robert van der Kooi leest voor

De wethouder opende hiermee de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen op het Brielse kinderdagverblijf.

Brielle - Bij kinderopvang het Watergeusje begonnen ze woensdagochtend met een voorleesontbijt. Na het ontbijt las wethouder Robert van der Kooi voor uit Prentenboek van het Jaar, ‘Moppereend’. Daarmee opende hij de Nationale Voorleesdagen 2020 op het Brielse kinderdagverblijf.

De 2 tot 4-jarige kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over een chagrijnige eend. Haar vijver is opgedroogd en niemand wil met haar spelen. Het donderwolkje boven haar hoofd klaart uiteindelijk op zodra het gaat regenen en er een regenboog verschijnt. ,,Je merkt dat kinderen enorm meeleven als je ze voorleest. Het helpt ze te leren luisteren en draagt bij aan hun woordenschat. Extra aandacht voor voorlezen vind ik belangrijk en daar draag ik als wethouder onderwijs graag aan bij”, aldus de wethouder.

Sport - en Cultuurhuis DukdalfBRES
Ook in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES zijn de Nationale Voorleesdagen woensdagochtend van start gegaan. De voorleesdagen duren nog tot en met zaterdag 1 februari 2020. Tijdens deze dagen kunnen kinderen tot 6 jaar gratis lid worden van de bibliotheek. Ze ontvangen daarbij, zolang de voorraad strekt, een leuk presentje.

Deel deze pagina: