Live Live

Wethouder Schoon plaatst plaquette op Seggelant

Gepubliceerd: Vrijdag 29 maart 2019 18:43

Wethouder Schoon plaatst plaquette op Seggelant

De verwachting is dat het gebouw, dat 8 bedrijfsunits heeft, in het derde kwartaal van 2019 gereed is.

Vierpolders - Wethouder Schoon heeft vrijdagmiddag de plaquette geplaatst op de laatste m3 betonvloer van het duurzame bedrijfsverzamelgebouw aan de Seggeweg in Vierpolders. Burgemeester Rensen, die hierbij aanwezig was, zag ook zijn naam vereeuwigd worden op de plaquette. Met de officiële plaatsing kan de bouw worden vervolgd. 

Het gebouw wordt ontwikkeld door Tichelaarij IV B.V. en is gasloos. Verwarming geschiedt door een lucht warmtepomp en elke unit heeft zijn ingeschatte elektraverbruik beschikbaar via zonnepanelen op het dak. Tichelarij IV BV werkte al eerder aan soortgelijke bedrijfsverzamelgebouwen, onder andere in Den Haag, Rotterdam en Middelburg.

,,Dit project past binnen onze ambitie om een circulair en energieneutraal Brielle te realiseren. Door te investeren in aardgasvrije en energie neutrale bouw wordt er een grote dienst aan het milieu bewezen. Daar zijn wij als gemeente Brielle natuurlijk grote voorstander van.”, aldus wethouder Schoon.

Bedrijfsverzamelgebouw

Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw heeft in totaal 8 bedrijfsunits. Deze bestaan uit 4 units met 100m2 bedrijfshal, 4 units met 150m2 bedrijfshal en beschikken over een kantoorruimte van circa 40m2. ,,Het verzamelgebouw is een goede toevoeging aan bedrijventerrein Seggelant. Dat tevens een uitstekende ligging heeft ten opzichte van de N57 en N15, met directe aansluiting richting Zeeland en het Rotterdamse Havengebied. Ik kan mij zo voorstellen dat dit voor zowel nieuwe als bestaande ondernemers veel mogelijkheden biedt”, zegt de wethouder.

Deel deze pagina: