Live Live

Wethouder trapt zomerorgelconderten af

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 19:12

Wethouder trapt zomerorgelconderten af

Frank Steijns was afgelopen maandag de eerste beiaardier in de reeks van acht zomerconcerten.

Brielle - Maandagavond 8 juli heeft wethouder Robert van der Kooi als eerste het klavier bespeeld als aftrap van de reeks zomerconcerten in de Sint Catharijnekerk. Voorafgaand luidde het Briels Klokkenluiders Gilde de klokken in deze kerk.

De gehele zomer in juli en augustus is er elke maandagavond om 19.00 uur een beiaardconcert in de Sint Catharijnekerk. Bij het Merula Weeshuis aan de St. Catharijnehof 8, wordt wekelijks een luisterplaats ingericht met stoelen en een scherm om de beiaard te zien spelen. Door de Culturele Commissie Sint Catharijne wordt u hier een kopje koffie of thee aangeboden.

Frank Steijns was op 8 juli de eerste beiaardier in de reeks van acht zomerconcerten. In volgorde van data spelen op maandag 15 juli beiaardier David van der Vlies, 22 juli beiaardier Klaas de Haan, 29 juli beiaardier Bas de Vroome, 5 augustus beiaardier Wim Ruitenbeek, 12 augustus beiaardier Rien Donkersloot, 19 augustus beiaardier Jan Geert Heuvelman en 26 augustus om 21.30 uur de Brielse stadsbeiaardier Peter Bremer.

‘Al dertig jaar lang kent Brielle een mooie traditie van zomerconcerten op de prachtige beiaard van de Catharijnekerk’ aldus Van der Kooi. Na de opheffing van de Stichting Vrienden van het Brielsche Carillon in 2018, heeft de culturele commissie van de Catharijnekerk aangeboden om deze traditie belangeloos voort te zetten. ‘De gemeente Brielle is blij met dit initiatief waardoor we nog steeds zomerbeiaardconcerten in Brielle hebben’ benadrukt de wethouder.

Deel deze pagina: