Live Live

Wethouder Van der Kooi neemt taken Sormaz over

Gepubliceerd: Vrijdag 12 mei 2023 00:09

Wethouder Van der Kooi neemt taken Sormaz over

Eerder werd al bekend dat van der Kooi de vaste vervanger van Sormaz was binnen het college.

Voorne aan Zee - In de vergadering van de gemeenteraad van Voorne aan Zee werd een motie van wantrouwen aangenomen over wethouder Tatjana Sormaz. Er waren 25 stemmen voor en 7 stemmen tegen de motie die werd ingediend door de fractie van Inwonersbelang Voorne aan Zee.

De motie werd mede ondertekend door VVD en Partij Voorne aan Zee en ging over de behandeling van het dossier over de nieuwe basisschool 'De Verwondering' in Brielle waar op 20 april een besluit over werd genomen door de gemeenteraad.

Een meerderheid van de gemeenteraad is van mening dat Sormaz geen eenduidige en volledige informatie hierover heeft verstrekt en dat antwoorden op belangrijke vragen hierover ontbreaken. Ook werd als reden genoemd dat de wethouder uitspraken deed, die in tegenspraak waren met eerdere toezeggingen en afspraken.

Na de motie gaf een meerderheid van de gemeenteraad van Voorne aan Zee aan dat zij geen vertrouwen meer hadden in het functioneren van de wethouder. Hierna is besloten om haar met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen. De gemeente Voorne aan Zee meldt dat wethouder Robert van der Kooi voorlopig de gehele portefeuille van de oud-wethouder over zal nemen.

Eerder werd al bekend dat van der Kooi de vaste vervanger van Sormaz was binnen het college. Hiernaast is de wethouder 5e locoburgemeester en verantwoordelijk voor onder andere de financiƫn, recreatie en evenementen, interne en externe dienstverlening, beheer buitenruimte en aandeelhouderschap binnen de gemeente.

Deel deze pagina: