Live Live

Wethouder van Orselen bezoekt A Seal tijdens gastles

Dinsdag 07 november 2023 13:33

Wethouder van Orselen bezoekt A Seal tijdens gastles

Hellevoetsluis - De leerlingen van De Brandaris kwamen op 6 november vanuit Hellevoetsluis naar zeehondenopvang ASeal in Stellendam.

Hellevoetsluis - Kluizen kraken om zeehonden te helpen: aan deze nieuwe uitdagende gastles van stichting Code Groen educatie deden twee groepen 7 van basisschool De Brandaris mee.

De leerlingen kwamen op 6 november vanuit Hellevoetsluis naar zeehondenopvang ASeal in Stellendam, waar de les werd gegeven. In het bezoekerscentrum legde Heidi Hoogvliet, gastdocent van Code Groen educatie, de opdracht uit. De leerlingen kregen anderhalf uur de tijd om vijf kistjes met behulp van cijfercombinaties te openen. “Die codes vind je door puzzels op te lossen en vragen te beantwoorden”, vertelde Heidi. “De informatie die je nodig hebt, vind je allemaal hier op de expositie. Dus kijk goed rond!”

Schone Noordzee

Daan van Orselen, wethouder van onder andere havens en kust, keek toe hoe de kinderen rondlopend door het zeehondenziekenhuis, op zoek naar antwoorden, een heleboel feiten leren over zeehonden, over het belang van een schone Noordzee en wat het werk in een zeehondenopvangcentrum behelst. Er zijn vijf ‘kluisjes’ om te ‘kraken’. Elk kluisje behandelt een thema, waarmee de zeehonden die bij A Seal binnenkomen te maken krijgen: strand, quarantaine, binnenbad, buitenbad en zee.

Dwangvoeren

Als zeehonden verzwakt zijn worden ze gevoerd met zalmpap. Dit gebeurd door dwangvoeren. De verzorgers brengen een flexibele, zachte buis in de slokdarm met aan het uiteinde een trechter. Daar gieten ze de pap in.. Dit is een snelle manier om de zeehonden te voeren. Snelheid is belangrijk om zo weinig mogelijk stress op te leveren bij het dier. De groep van juf Tamarah maakte dit maandagochtend mee.

Deel deze pagina: