Live Live

Wethouder van Ravenhorst deelt jubileumkrant uit

Dinsdag 22 maart 2022 15:14

Wethouder van Ravenhorst deelt jubileumkrant uit

De jubileumkrant wordt ook uitgedeeld op de basisscholen in Westvoorne en Hellevoetsluis.

Brielle - Afgelopen vrijdag is het eerste exemplaar van de jubileumkrant uitgedeeld door wethouder Bert van Ravenhorst. Op 1 april viert Brielle 450 jaar vrijheid, daarom is er voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 een speciale jeugdkrant gemaakt. De krant vertelt alles over het jubileumjaar, de rijke geschiedenis van Brielle en het thema vrijheid. Over het thema vrijheid is er een interview gehouden met leerlingen en docenten van de Brielse Veste.


Groep 5 en groep 7 van de St. Leonardusschool en CBS Anker mochten de jubileumkrant als eerste in ontvangst nemen. Samen met de leerlingen loste wethouder van Ravenhorst de woordzoeker op en las hij een van de vele verhalen uit de jubileumkrant voor.

De krant heeft voor elke leerling wel wat, van knutseltips tot raadsels. Ook kunnen kinderen meedoen met de kleurplaatwedstrijd die ze bij de bibliotheek bij het BREStheater mogen inleveren. Elke maand kunnen ze hiermee een prijs winnen. Verder staat er een heerlijk recept in voor Brielse zandtaartjes. Hier zien ze graag de foto's van terug op social media, gebruik daarbij de hashtag #450jaarvrijheid #doeopendepoort en #brielle. 

Lees meer over het jubileumjaar op www.brielle2022.nl

Deel deze pagina: