Live Live

Wie helpt de Geuzennaald uit de brand?

Woensdag 24 januari 2024 16:15

Wie helpt de Geuzennaald uit de brand?

Brielle - Er wordt grote drukte verwacht, maar de naaidames komen stoffen te kort om de benodigde kleding te maken.

Zoals gebruikelijk zijn de dames van de Geuzennaald al in september begonnen met het vervaardigen van kleding voor de komende 1 april viering. Deze valt dit jaar op 2e Paasdag en de verwachting is dat het ook dit jaar weer heel veel bezoekers en aandacht zal krijgen.

Voor de dames een reden te meer om een extra grote voorraad 1 aprilkleding te vervaardigen. Maar nu doet zich het probleem voor dat de benodigde stoffen op raken. “De rekken zijn leeg” is de noodkreet die de dames uiten. Via dit artikel stellen zij de lezers de vraag of zij in het bezit zijn van stoffen, die toch maar liggen te verstoffen, maar die wellicht zeer bruikbaar zouden kunnen zijn om daar mooie 1 aprilkleding van te maken. Gedacht wordt dan met name aan gordijnstoffen, die qua kleur en materiaal aan de eisen van de 16-eeuwse consument en passend in het modebeeld van die tijd, voldoen.

Dus als u iets van dien aard heeft liggen doen de dames een dringende oproep op u dat bij hen af te leveren. Wellicht kent u een van de dames en levert u het bij hen thuis af, of u komt op maandagmiddag naar het naaiatelier op Bastion 8, aan het einde van de Kruithuisstraat. De deur staat open, laat u door het rood/witte kettinkje niet tegenhouden en kom naar binnen om de zo begeerde lappen stof af te leveren.

Als u twijfelt of uw stoffen aan de criteria van kleur en structuur voldoen, raad ik u aan toch langs Bastion 8 te komen, dan bekijken de dames wel of het geschikt is en er iets van te creëren is. Wacht u er ook niet te lang mee, want er wordt nog maar een week of 6 genaaid en dan staan de modeshow en vervolgens de verkoop van de kleding al weer voor de deur. En misschien ziet u op 1 april een trotse deelnemer of deelneemster aan het feest in uw lappen stof rondlopen. De Geuzennaald is u alvast heel dankbaar.

Deel deze pagina: