Live Live

Wijzigingen raad van bestuur SMC

Gepubliceerd: Dinsdag 25 juni 2019 15:48

Wijzigingen raad van bestuur SMC

Peter Langenbach en Paul van der Velden hebben de afgelopen jaren als raad van bestuur het SMC een stevige positie gegeven.

Spijkenisse - De aansturing van Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) wordt met ingang van 1 december 2019 gewijzigd. In november wordt hopelijk de NIAZ accreditatie gehaald en per 1 december stopt Paul van der Velden als bestuurder van CuraMare en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Vanaf 1 december 2019 treedt Peter Langenbach terug als bestuurder van SMC en zal Paul van der Velden zijn inzet en aandacht volledig kunnen geven aan zijn functie als bestuurder van SMC.

Het Spijkenisse Medisch Centrum staat inmiddels goed op de kaart. De positieve financiële resultaten van de afgelopen drie jaar laten dit ook zien en de patiënttevredenheid is hoog. Peter Langenbach en Paul van der Velden hebben de afgelopen jaren als raad van bestuur van SMC samen met de grote inzet en betrokkenheid van alle medewerkers SMC een stevige positie gegeven. Een duidelijk profiel met een sterke inbedding in de regio. Goede patiëntenzorg op Voorne-Putten: zorg dichtbij waar het kan en verder weg als het moet.

In de afgelopen periode is nagedacht over de toekomstige besturing van SMC. De conclusie is dat SMC een duidelijk eigen boegbeeld en onafhankelijk bestuurder verdient. In de loop van 2020 zal dan ook een nieuwe bestuurder worden geworven voor Spijkenisse Medisch Centrum. Na een inwerkperiode gaat Paul van der Velden vervolgens met pensioen. Door deze geleidelijke overgang is de continuïteit gewaarborgd.

De aandeelhouders en de raad van commissarissen danken Peter Langenbach voor zijn inzet voor SMC en de bereikte resultaten. Complimenten voor de raad van bestuur en alle medewerkers zijn zeer gemeend en op zijn plaats nu SMC weer een stabiele organisatie is met een goede positionering in en voor de regio.

Deel deze pagina: