Live Live

Winkelcentrum en woningen ontruimd na plofkraak

Gepubliceerd: Donderdag 24 oktober 2019 09:12

Winkelcentrum en woningen ontruimd na plofkraak

Spijkenisse is afgelopen nacht wederom opgeschrikt door een plofkraak, dit keer op winkelcentrum 't Plateau. 

Spijkenisse - Donderdagmorgen 24 oktober rond 4.00 uur heeft een plofkraak plaatsgevonden op een ING pinautomaat aan het 't Plateau. Vanwege de ontploffing is een groot deel van het winkelcentrum afgezet en moesten 14 woningen worden ontruimd vanwege mogelijk explosie- en instortingsgevaar.

De brandweer is aanwezig om samen met bouw- en woningtoezicht het instortingsgevaar te onderzoeken. De EOD is ter plekke om te onderzoeken of er geen explosieven zijn achtergelaten. Medewerkers van de Forensische Opsporing zullen alle sporen veilig gaan stellen wanneer het sein veilig is gegeven. Naar de twee daders wordt gezocht, zij zouden mogelijk op een scooter zijn gevlucht.

De bewoners moesten hun huis uit en werden opgevangen tegenover het winkelcentrum. Locoburgemeester Igor Bal was aanwezig om met de zeer geschrokken bewoners te praten. Het is de tweede plofkraak in Spijkenisse in korte tijd en de derde in de regio. Begin oktober was het raak bij winkelcentrum Akkerhof, toen werd er ook een pinautomaat met grof geweld uit een pui geblazen.

Een politie woordvoerster kon nog niet vertellen of de zaken met elkaar te maken hebben. In Vlaardingen was het ook raak, daarvoor werden een dag later de verdachten opgepakt in Amsterdam.

Foto: AS Media

Deel deze pagina: