Live Live

Winkelgebied in centrum Spijkenisse vergroent

Gepubliceerd: Woensdag 18 september 2019 01:36

Winkelgebied in centrum Spijkenisse vergroent

Vier plaatsen in het centrum worden van nieuw groen voorzien: het Kopspijkerplein, de Uitstraat, de Kaaistraat en de Nieuwstraat. 

Spijkenisse - Vrijdag 20 september starten de werkzaamheden in Spijkenisse centrum, die het winkelgebied een groenere aanblik moeten geven. De gemeente heeft daar samen met de Stichting BIZ Stadscentrum Spijkenisse opdracht toe gegeven. De maatregelen passen in het beleid om het centrum aantrekkelijker te maken voor consumenten en de kwaliteit van het verblijfsgebied te vergroten.

Wens van publiek

Uit gesprekken met het winkelend publiek die in 2018 werden gevoerd, bleek dat zij meer groen in het straatbeeld wilden om het gebied aantrekkelijk te maken. De maatregelen dragen bij aan de gastvrijheid en de open structuur van het gebied. Wethouder Léon Soeterboek is blij dat de werkzaamheden beginnen: “Het is mooi dat we het centrumgebied samen met het BIZ aantrekkelijker kunnen maken met meer groen. En dit is nog maar het begin, want volgend jaar staan er nog meer verbeteringen in het winkelgebied gepland.” Bezoekers vinden het centrumgebied nu nogal stenig en daar willen de gemeente en het BIZ verandering in brengen.

Vier locaties

Vier plaatsen in het centrum worden van nieuw groen voorzien: het Kopspijkerplein, de Uitstraat, de Kaaistraat en de Nieuwstraat tegenover het Centrum van de Kunsten. Plantenbakken en –schalen worden verplaatst en deels van nieuw groen voorzien. Er worden 15 plantenbakken op de Uitstraat geplaatst, 4 bakken op het Kopspijkerplein en 9 bakken op de Nieuwstraat. In sommige bakken worden bomen geplant om het groen meer volume en een robuuster aanzien te geven. De kop van de haven aan de Kaaistraat wordt opnieuw ingericht met plantenbakken en straatmeubilair. Tot slot worden er 12 bakken en stoelen geplaatst naast de lift tegenover het Centrum voor de Kunsten. Bakken in de Voorstraat krijgen nieuwe beplanting.

Place to be

De vergroening is een eerste aanzet om tot een open, aantrekkelijk, kwalitatief, compact en gastvrij centrum te komen. “Het centrum moet niet alleen a place to buy zijn, maar ook a place to be”, aldus wethouder Soeterboek. “We maken van het stadscentrum van Spijkenisse de huiskamer van de stad door een flink aantal maatregelen. We verbeteren de buitenruimte, veranderen functies en vergroten de cultuurhistorische waarde. Het centrum wordt een compact en groener winkelcentrum, waar het niet alleen fijn winkelen is, maar waar het ook aantrekkelijk is om te verblijven. Samen met inwoners, bezoekers, centrummanagement (BIZ), ondernemers en vastgoedeigenaren investeren we in de aantrekkelijkheid en gastvrijheid van het stadscentrum.“

Deel deze pagina: