Live Live

Winterbios Rocketman

Gepubliceerd: Dinsdag 18 februari 2020 15:56

Winterbios Rocketman

De film gaat over Reginald Dwight (Elton John) die na het roer om te gooien, uitgroeit tot één van de meest iconische personen uit de popcultuur. 

Spijkenisse - Tijdens de wintermaanden kun je in Bibliotheek de Boekenberg terecht voor de Winterbios. Je geniet van een heerlijke lunch in Café Zinnig en kijkt aansluitend naar een mooie film. Op donderdag 27 februari vanaf 12.00 uur wordt de film Rocketman vertoond.

Het verhaal gaat over Reginald Dwight, een doorsnee tiener die opgroeit in een dorpje in Engeland. Zijn jeugd is niet altijd even makkelijk en hij vindt zijn toevlucht in muziek. Hij speelt al sinds zijn vierde piano, is getalenteerd zanger, en schrijft graag zijn eigen liedjes. Met optredens in cafés in de buurt timmert hij langzaam aan de weg als muzikant, maar zijn droom om een wereldster te worden lijkt nog ver buiten bereik.

Hij besluit het roer om te gooien; hij verandert zijn naam naar ‘Elton John’ en met gekke outfits en zijn enorme brillencollectie creëert hij zijn ‘glamrock’-imago. Elton verandert op het podium in een extravagante, spectaculaire muzikant, en groeit uit tot één van de meest iconische personen uit de popcultuur. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

Donderdag 27 februari | 12.00-14.30 uur | € 9,50 incl. lunch

Deel deze pagina: