Live Live

Witches Walk bij het Quackjeswater

Gepubliceerd: Donderdag 11 mei 2023 09:59

Witches Walk bij het Quackjeswater

Op deze dag worden door het hele land witte bloemen neergelegd op plekken waar heksenverbrandingen hebben plaatsgevonden.

Hellevoetsluis - Op zaterdag 3 juni zal er een Witches Walk plaatsvinden bij het Quackjeswater in Hellevoetsluis. Deze wandeling is georganiseerd door Marigna, Stefan en Sam als onderdeel van een landelijke actie van Nationaal Heksenmonument, een initiatief dat als doel heeft om een fysiek monument ter nagedachtenis aan heksen die ten onrechte veroordeeld zijn te realiseren in de publieke ruimte.

Op deze dag worden door het hele land witte bloemen neergelegd op plekken waar heksenverbrandingen hebben plaatsgevonden. Dit wordt gedaan om stil te staan bij het leed wat deze mannen en vrouwen, en zelfs kinderen, is aangedaan en om ons te verbinden met de geschiedenis van hekserij in Nederland. Hoewel er in het Quackjeswater gelukkig géén heksenverbrandingen hebben plaatsgevonden, willen de organisatoren met deze wandeling stilstaan bij de impact van deze gebeurtenissen op onze samenleving.

De heksenvervolgingen hebben bijgedragen aan een cultuur van angst en onderdrukking, waarbij mensen zich gedwongen voelden om hun ware gedachten en overtuigingen te verbergen uit angst voor vervolging. Door deze wandeling te organiseren, hopen de organisatoren bewustzijn te creëren over deze zwarte bladzijde uit onze geschiedenis en om aan te tonen dat het belangrijk is om deze gebeurtenissen te herdenken.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. De deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen witte bloemen mee te nemen om bij het Quackjeswater neer te leggen.

De wandeling is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers worden verzocht om om 13.45 uur te verzamelen op de parkeerplaats, zodat de wandeling om 14.00 uur kan beginnen. Als men graag wil meerijden, kan men dit aangeven in de reacties onder het evenement op social media. https://fb.me/e/1021B8lxQ

De Witches Walk biedt een unieke gelegenheid om stil te staan bij een donkere periode uit onze geschiedenis en om ons te verbinden met de slachtoffers van heksenvervolging. Het is een kans om solidariteit te tonen en om bewustzijn te creëren over de impact van deze gebeurtenissen op onze samenleving.

Deel deze pagina: