Live Live

World Clean Up Day

Gepubliceerd: Vrijdag 28 augustus 2020 11:42

World Clean Up Day

Ploggen betekent wandelen (of hardlopen) en het zwerfvuil in je eigen straat, buurt of wijk en opruimen. 

Nissewaard - Erger je je aan het zwerfvuil en plastic op straat? Wil je iets positiefs doen voor je eigen buurt of wijk? Op 19 september is het World Clean Up Day. PloggingNu organiseert op die dag – geheel coronaproof – de grootse zwerfvuil-opruimactie ooit voor Nissewaard. Ook in jouw buurt, wijk of kern. Maar daar is jouw hulp, inzet en het enthousiasme voor nodig. Doe mee!

Wat gaan we doen?
Ploggen. Dat betekent wandelen (of hardlopen) en het zwerfvuil in je eigen straat, buurt of wijk en opruimen. Je formeert een team van max 6 personen, bijvoorbeeld met je gezin of vrienden, en je maakt foto's van jouw opruimactiviteiten. Deze verzamelen we (via social media, bijv. WhatsApp) om later die week (een hopelijk megagrote) fotocollage te kunnen overhandigen aan de burgemeester en/of wethouders met de groene boodschap.

Ren (of wandel) en raap mee

Inschrijven kan door te mailen naar hello@plogging.nu. Deelnemen is gratis. Er is geen minimum of maximum leeftijd, jong en oud mag meedoen. Voor plogspullen zoals grijpers, handschoenen en passen voor containers wordt gezorgd. Je start en eindigt dus op een zelfgekozen plek en tijd.

Aansluiten bij team PloggingNu
Lijkt het je leuk(er) om bij ons team aan te sluiten? Dat kan ook. Rond 14.00 uur start Team PloggingNu een zwerfvuilraapactie bij de Maasboulevard in Nissewaard. Er is koffie, thee en er zijn snacks. Op deze plek wordt later die middag ook de totale opbrengst van de opruimacties in de buurten, wijken en straten van Nissewaard bekendgemaakt.

Wil je meehelpen of heb je vragen?

Neem contact met ons op via Facebook, Instagram of via hello@plogging.nu

Deel deze pagina: