Live Live

Wout Manifarges ontvangt Ereprijs Westvoorne

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 10:19

Wout Manifarges ontvangt Ereprijs Westvoorne

De heer Manifarges zet zich al talloze jaren in voor het Oostvoornse Meer en de directe omgeving door het veilig en schoon te houden.

Oostvoorne - Tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 8 januari van de gemeente Westvoorne heeft Wout Manifarges de Ereprijs Westvoorne in ontvangst genomen van burgemeester De Jong. Deze gemeentelijke onderscheiding is speciaal voor personen of instanties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving en zich op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied hebben ingezet.

De heer Manifarges zet zich al talloze jaren in voor het Oostvoornse Meer en de directe omgeving. Hij zorgt ervoor dat het Oostvoornse Meer een veilige en schone plek is waar jong en oud kunnen ontspannen. Sinds zijn pensionering is de heer Manifarges dagelijks bezig met de omgeving en voorzieningen rondom het Oostvoornse Meer. Hij doet dit onder meer door blauwalg te verwijderen, zwerfafval op te ruimen, de speeltoestellen te onderhouden en de toiletten schoon te maken. Verder treedt hij op als vraagbaak en gids voor de badgasten en toeristen. Ook is hij regelmatig te zien in de “natuurtuin” bij Koepel Zeeburg. Ook dit duingebied rondom de Koepel houdt hij bij. De heer Manifarges is iemand die zich belangeloos inzet op het gebied van natuur, milieu en toerisme. Hij wordt wel omschreven als het ‘visitekaartje van het Oostvoornse Meer’.

Kent u iemand die in aanmerking komt voor de Ereprijs Westvoorne, dan kunt u deze persoon voorstellen bij de gemeente. Stuur hiervoor een e-mail naar gemeente@westvoorne.nl. Zij nemen dan contact met u op om de procedure te bespreken. De uiterste datum voor indienen van deze aanvraag is 2 december 2019. Uit alle inzendingen wordt één kandidaat gekozen door een beoordelingscommissie.

Foto: Maarten de Pater

Deel deze pagina: