Live Live

Yance Deflers naar het WK Taekwondo

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 10:07

Yance Deflers naar het WK Taekwondo

Aankomende zaterdag vertrekt hij met een deel van het Nederlands team naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan, voor het WK Poomsae.

Spijkenisse - Na vijf jaar intensief trainen is het Yance Deflers van Taekwondo Voorne-Putten gelukt om zich te kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap Taekwondo Poomsae. Aankomende zaterdag vertrekt hij met een deel van het Nederlands team naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan.

Het afgelopen jaar is Yance enorm succesvol geweest op de internationale toernooien. Hij behaalde onder meer brons op het GermanOpen en zilver bij de Belgium Open. Met een gouden plak op het hoog gewaardeerdetoernooi in Oostenrijk behaalde Yance zijn laatste kwalificatiepunt. Niet lang daarna kreeg hij van Taekwondo Bond Nederland de officiƫle bevestiging dat hij is geselecteerd voor het Wereld Kampioenschap 2018.

De trainingsintensiteit werd door de bondscoach opgevoerd. Nog meer doelgericht trainen. Afgelopen weekend was de laatste trainingsweekend met het geselecteerde team. Zaterdag vliegt Yance met 12 Nederlandse deelnemers naar Taipei. Daar starten ze direct met trainen om in het ritme te blijven en te wennen aan het klimaat. Op donderdag 15 november tot zondag 18 november staat de wereldtop op de mat.

Deel deze pagina: