Live Live

Young Adult dag

Gepubliceerd: Vrijdag 29 maart 2019 13:08

Young Adult dag

Café Zinnig in de Boekenberg maakt speciaal voor deze dag hapjes die geïnspireerd zijn op bekende YA-boeken.

Spijkenisse - Bookjunkies opgelet! Speciaal voor jullie organiseert Bibliotheek de Boekenberg op zaterdag 13 april een dag waarop Young Adult boeken centraal staan. Met toffe schrijvers, booktubers, boekenbloggers, workshops en meer!

Lezing door Chinouk Thijssen
Volg een lezing van Chinouk Thijssen. De Young Adult (YA) schrijfster uit Rotterdam schrijft al verhalen sinds de basisschool. Ze werd vaste columniste voor verschillende websites en startte een YouTube-kanaal. Haar thriller ‘Fataal spel’ verscheen in april 2018 en ontving lovende kritieken. Ook het eerste deel van haar trilogie ‘Truth or Dance’ is onlangs verschenen; een YA-thriller die zich afspeelt in de balletwereld. Deze ochtend vertelt ze over hoe dit avontuur voor haar begon en wat haar werk zo leuk maakt.

11.00-11.45 uur | Gratis voor leden, anders € 2,50

Workshop BookTube door Sanne Vliegenthart
Sanne Vliegenthart is een YouTuber en freelancer die 6 jaar geleden van Nederland naar Londen is verhuisd, op zoek naar een baan bij een uitgeverij. Op haar kanaal Booksandquills maakt ze al 10 jaar video's over boeken, films, haar studie Engels en haar werk en leven in Londen. Ondertussen heeft ze 177.000 abonnees op haar kanaal verzameld, is Booksandquills genoemd in Cosmopolitan, The Times en The Guardian, en heeft ze acteurs en schrijvers zoals Saoirse Ronan, Veronica Roth en Angie Thomas mogen interviewen. Ze komt deze dag speciaal vanuit Engeland gevlogen voor het geven van een BookTube workshop.

12.00-12.45 uur | Gratis voor leden, anders € 2,50

Workshop Bookbloggen door Adorable Books
Adorable Books is één van de grootste boekenblogs van Nederland en wordt gerund door de vier vriendinnen Danique, Tedje, Yara en Danique. Ze recenseren allerlei soorten boeken en films. Tijdens de YA-dag vertellen Danique en Yara je alles over de ins en outs van het boekbloggen. Van het schrijven van een goede boekrecensie tot aan het bereiken van meer volgers.

13.00-13.45 uur | Gratis voor leden, anders € 2,50

Workshop Manuscript door Chinouk Thijssen
Altijd al gedroomd over het schrijven van je eigen boek? Dan is de workshop ‘Hoe schrijf je een manuscript?’ van Chinouk Thijssen echt iets voor jou! De schrijfster vertelt over haar manier van schrijven en geeft handige handvatten om je verhaal op te bouwen. Ook praat ze openhartig over haar eigen struggles als schrijfster.

14.00-14.45 uur | Gratis voor leden, anders € 2,50

YA-film Love, Simon
Lekker onderuitgezakt film kijken op een groot scherm? Het kan met de voorstelling ‘Love, Simon’. Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier is het net iets ingewikkelder. Hij moet zijn familie en vrienden vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop.

14.30-16.20 uur | Gratis voor leden, anders € 3,-

Q&A met Sanne Vliegenthart
Vraag Sanne Vliegenthart van alles tijdens de Q&A!

14.45-15.30 uur | Gratis voor leden, anders € 2,50

Van het bezoeken van al deze activiteiten krijg je trek! Café Zinnig in de Boekenberg maakt speciaal voor deze dag hapjes die geïnspireerd zijn op bekende YA-boeken. Ook zijn er deze dag allerlei handige boekengadgets te koop en neemt Boekhandel Hoofdstuk Een uit Brielle een mooie verzameling YA-boeken mee.

Voor bibliotheekleden is het programma gratis te bezoeken. Wie geen lid is, betaalt een kleine entreeprijs per onderdeel. Lid of geen lid, vergeet niet om vooraf een kaartje te bestellen. Dit kan bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl

Deel deze pagina: