Live Live

Young Kids Athletics Voorne Atletiek

Gepubliceerd: Zaterdag 20 mei 2023 11:10

Young Kids Athletics Voorne Atletiek

Lichamelijke activiteit voor kinderen vanaf 4 jaar geeft ze een hogere botdichtheid, maakt ze fitter en ze ontwikkelen zich motorisch beter.

Brielle - Veel sportverenigingen beginnen pas met het toelaten van kinderen op 6 jarige leeftijd. Dit, terwijl bewezen is, dat lichamelijke activiteit voor kinderen vanaf 4 jaar ze een hogere botdichtheid geeft, ze fitter maakt en ze zich beter motorisch ontwikkelen!

Trainer/coach Delphin Kruithof Kremer is ook docent in Sport en Bewegen en begrijpt dit als geen ander. ‘Daarnaast is het sociale aspect voor deze jonge kinderen net zo belangrijk. Het vergroot hun zelfvertrouwen en veerkracht.’ Toen Delphin’s dochter aan hem vroeg (op 3 jarige leeftijd) wanneer zij op ‘atteletiek’ kon gaan, om ook te rennen, net als papa, ging hij kijken bij de plaatselijke hardloopvereniging, Voorne Atletiek. Daar bleek de startleeftijd 6 jaar te zijn en de teleurstelling van zijn dochter was groot.

Hierna werd er contact gezocht met de jeugdtrainers van de vereniging en al snel bleek, dat ze het een goed idee vonden om een groep voor 4-6 jarigen te starten. Het enige probleem was, dat er niet genoeg vrijwilligers waren om dit op te pakken. Delphin is toen zelf met een groep gestart waar nu al zo’n 10 kinderen elke week met veel plezier spelenderwijs met atletiek bezig zijn. Voor zowel trainer als kinderen is het genieten om te zien hoe zij deze sport ervaren! Heb jij een zoon of dochter van 4 tot 6 jaar die graag wil bewegen? Laat hem/haar dan gerust een lesje meedoen! Mail naar pr@voorneatletiek.com voor meer info.

Deel deze pagina: