Live Live

Zeekadetkorps en Marine samen bij Wereldhavendagen

Gepubliceerd: Donderdag 26 augustus 2021 20:04

Zeekadetkorps en Marine samen bij Wereldhavendagen

Kinderen kunnen op deze dagen een ketelbinkiecertificaat verdienen. 

Regio - Vrijdag, zaterdag en zondag van het eerste weekend van September staan voor de alternatieve Wereldhavendagen de Marine en het zeekadetkorps paraat.

Het zeekadetkorps is opgericht in de jaren 50 van de vorige eeuw in samenwerking met de Nederlandse Marine en Koopvaardij en heeft als doelstelling jongeren de weg te wijzen naar een maritiem beroep. Bij het zeekadetkorps leren jongens en meisjes (vanaf 8 t/m 18 jaar) alles wat aan boord van een schip nodig is om te varen.

Ruim 50-75 % van de jongeren kiest dan ook een maritiem of aanverwant beroep. Het zeekadetkorps is de kweekvijver van de toekomstige generatie maritiem personeel voor de marine, koopvaardij, binnenvaart, offshore, haven, etc.

Tijdens de wereldhavendagen wordt een gedeelte van de praktische activiteiten gedaan die daar mogelijk zijn, zoals bv. schiemannen, keesje gooien, touw om een bolder gooien. Ook wordt er uitleg gegeven over een overlevingsvlot, kunnen de jongeren (zgn ketelbinkies) uitleg krijgen over zeilen bij de simulator met een optimist.

Ook kunnen de kinderen een stempelkaart vullen met aan het einde een beloning, waaronder, als ze alles gedaan hebben, een ketelbinkie certificaat.

Deel deze pagina: