Live Live

Zeer geslaagde Open Dag bij Maerlant

Maandag 29 januari 2024 14:57

Zeer geslaagde Open Dag bij Maerlant

Brielle - Er heerste een prettige sfeer in de school en gedurende de gehele dag was er overal wel wat te doen.

Op woensdag 24 januari vond het jaarlijkse open huis van het Maerlant plaats. Van 15.00 tot 20.00 uur heeft de school haar deuren geopend voor de leerlingen van de basisschool. Al voor de start kwamen de eerste gasten bij de school aan en de drukte hield aan tot het einde van het open huis.

Gedurende het open huis presenteerde de school zich zoals zij is; vriendelijk, open en toegankelijk. Er heerste een prettige sfeer en er was overal wat te doen. Er waren verschillende looproutes door het gebouw te volgen, maar daarnaast konden kinderen ook op diverse punten in het gebouw stickers verkrijgen. Zo kwamen zij niet slechts op één plek, maar maakten zij kennis met het hele gebouw. Bij de uitgang kon het volle stickervel ingeleverd worden en uit een van de ingeleverde vellen wordt een ‘winnaar’ getrokken. De winnaar ontvangt een Chromebook, het hulpmiddel dat op school tijdens de les gebruikt wordt.

Ieder kind dat binnenkwam, ontving naast een route, een programma en een stickervel een tasje met informatie. Er zijn meer dan 500 tasjes uitgedeeld. Rector Michael Scheffers zegt hierover dat dit een record is en hij zegt dat er nog nooit zo veel bezoekende kinderen zijn geweest. Hij was blij en verheugd met de belangstelling voor zijn school. “Het is mooi om te zien dat onze school goed bezocht wordt”, zegt Michael. Hij vervolgt: “Ik hoop dat kinderen en hun ouders een goede indruk van onze school hebben gekregen. Het is juist belangrijk om tijdens het open huis een goed beeld van de school te krijgen en de sfeer van de school te ervaren. Je moet jezelf als kind tenslotte vier tot zes jaar op een school zien rondlopen en dan is een prettige (leer)omgeving enorm van enorm belang”. Naast kinderen uit Brielle, Rockanje, Westvoorne, en Rozenburg kwamen er dit jaar ook veel kinderen uit Hellevoetsluis,

Deel deze pagina: