Live Live

Zeeuwse Gronden nieuw in Beschermd Wonen

Zaterdag 12 maart 2022 19:20

Zeeuwse Gronden nieuw in Beschermd Wonen

Zeeuwse Gronden is er voor mensen met een ernstige psychiatrische ziekte voor wie het soms lastig is de juiste balans te vinden.

Nissewaard - Zeeuwse Gronden is de nieuwe zorgaanbieder van Beschermd Wonen voor de Zuid-Hollandse Eilanden. Dat is het resultaat van de gesprekken tussen woningcorporatie Maasdelta, zorgaanbieder Zeeuwse Gronden en de gemeente Nissewaard over de mogelijkheid om met elkaar samen te werken. Vanaf januari 2022 is Zeeuwse Gronden één van de 11 aanbieders van deze vorm van zorg voor mensen met een geestelijke beperking.

Juiste balans

Zeeuwse Gronden is er voor mensen met een ernstige psychiatrische ziekte voor wie het soms lastig is de juiste balans te vinden. De nieuwe zorgaanbieder zorgt ervoor dat het leven van deze mensen in een passende omgeving en met begeleiding op maat weer richting krijgt. Zo kunnen zij zelfstandig wonen en toch midden in de maatschappij staan.

Alle drie eilanden

De gemeenten op de Zuid-Hollandse eilanden zijn blij met deze nieuwe partner. Wethouder Soeterboek van Nissewaard: “Wij zijn als centrumgemeente voor deze voorziening blij met de uitkomst van dit traject, want met de kennis en expertise die Zeeuwse Gronden als een van de 11 aanbieders meebrengt, komen zij samen tegemoet aan de variatie in zorgbehoefte voor Beschermd Wonen. Niet alleen in Nissewaard, maar in alle gemeente op de drie Zuid-Hollandse Eilanden.”

Sterrenkwartier

Wethouder Wonen Jan Willem Mijnans ondersteunt het initiatief van Maasdelta van harte om in de derde fase van de herstructurering van het Sterrenkwartier in Spijkenisse een voorziening te realiseren voor Zeeuwse Gronden. Het betreft een beschermde woonvorm voor cliënten waarvan een gedeelte zal worden gefinancierd vanuit de Wmo en een gedeelte vanuit de Wet langdurige zorg. Een deel van de beoogde locatie bestaat uit een wooncomplex met 17 appartementen voor reguliere verhuur met een eigen entree en lift. In het resterende deel bevinden zich op de begane grond de gemeenschappelijke ruimte, kantoorruimte en spreekkamer. Op de verdiepingen erboven zijn er 15 appartementen voor cliënten.

Foto-Ok.nl

Deel deze pagina: