Live Live

Ziekenhuis gaat zorg weer geleidelijk opschalen

Gepubliceerd: Donderdag 30 april 2020 17:26

Ziekenhuis gaat zorg weer geleidelijk opschalen

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gaat uitgestelde zorg en niet geplande en niet-spoedeisende bezoeken geleidelijk aan weer oppakken.

Dirksland - Regelmatig geeft premier Rutte een persconferentie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Ook Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis houdt deze persconferenties en mededelingen nauwlettend in de gaten om de zorg aan te passen aan de actuele situatie. Voor nu betekent dit dat zij voorbereidingen treffen om de zorg weer geleidelijk op te schalen.

Allereerst ligt de focus op de meest noodzakelijke en planbare ziekenhuiszorg. Geplande keizersnedes en poliklinische bevallingen gaan gewoon door, net zoals doorlopende behandelingen waaronder dialyses en chemotherapie. Vanaf 1 mei wordt de uitgestelde zorg weer langzaam opgestart. Dit zijn afspraken die tijdens de coronacrisis zijn afgezegd, maar waarvan het niet wenselijk is dat deze nóg langer worden uitgesteld. De behandelend arts beslist ook hierover.

Patiënten worden in alle gevallen gebeld over een afspraak, onderzoek en/of operatie, of dit doorgaat of verplaatst wordt. Waar mogelijk wordt een afspraak omgezet in een beeldconsult. Wanneer de patiënt het ziekenhuis bezoekt, mag deze maximaal één persoon meenemen.

Wanneer de afspraak bevestigd is, maar de patiënt op deze dag last heeft van klachten zoals hoesten, niezen en/of koorts dan adviseert Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis thuis te blijven en contacten voorlopig te beperken. Daarnaast adviseert het ziekenhuis om de huisarts te bellen indien acute dokterszorg nodig is. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hoopt op deze manier - ook na 1 mei - uitgestelde zorg en niet geplande en niet-spoedeisende bezoeken geleidelijk aan weer op te pakken.

Deel deze pagina: