Live Live

Zoë van Oosterhout te zien in `Sterren op het doek`

Vrijdag 22 december 2023 11:10

Zoë van Oosterhout te zien in `Sterren op het doek`

Zwartewaal - Zoë (25) is een jonge talentvolle kunstenares met een passie voor de klassieke schilderkunst.

De uit Zwartewaal afkomstige kunstenares Zoë van Oosterhout is volgende week zaterdag één van de drie kunstenaars in het populaire programma `Sterren op het doek`. In dit programma wordt een bekende Nederlander geportretteerd tijdens een interview door Özcan Akyol (Eus).

Zoë (25) is een jonge talentvolle kunstenares met een passie voor de klassieke schilderkunst. Al van kinds af aan was tekenen en schilderen haar grootste interesse. Als jong meisje van amper 4 jaar oud bleek al snel dat ze een bijzondere gave had voor waarneming. Door middel van zelfstudie, tips en een enkel advies van beroepskunstenaars maar vooral door haar eigen grote passie en onuitputtelijke doorzettingsvermogen ontwikkelde zij zich al snel naar een hoger niveau.

Zoë vindt dat elk kunstwerk die ze maakt slechts een oefening is voor een volgend werk. Ze ziet door haar kritische blik altijd haar tekortkomingen en is zelden echt tevreden over het resultaat. Haar werk bestaat voornamelijk uit portretten en lichamen. Zoë haar werk is herkenbaar aan haar subtiele kleurgebruik die vaak wat zachtere pastel tinten bevatten. In haar woning/atelier aan de sluis van Middelharnis kan zij in alle rust zich verder bekwamen in de schilderkunst. Daarnaast is ze ook nog werkzaam als begeleidster van de jeugdkunstgroep, de kinderkunstklas en de groep `Spetters` (kunstenaars met een beperking) bij stichting Dogma in Hellevoetsluis.

In deze laatste aflevering van het seizoen van `Sterren op het doek` ontmoeten culinair expert/presentatrice Miljuschka Witzenhausen en Özcan Akyol elkaar voor de poseersessie van Sterren op het Doek op een mooie boerderij net buiten Amsterdam. Tijdens het interview vertelt Miljuschka over de bijzondere band met haar oma Stien uit de Jordaan. En het gaat ook over haar vriend, die haar dwingt om af en toe wat rustiger aan te doen, als ze weer eens druk is met haar magazine, modelabel of tv-werk. In museum ’t Lam krijgt Miljuschka de resultaten te zien waarbij zij slechts één van de drie kunstwerken mag kiezen. De overige twee kunstwerken worden geveild waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. In dit geval aan het `Epilepsiefonds` omdat deze zowel voor Miljuschka als voor Zoë een bijzondere betekenis hebben.

Het programma is te zien op zaterdag 30 december om 20.40 uur bij MAX op NPO 2.

Deel deze pagina: