Live Live

Zonnepanelen voor huurwoningen in Maaswijk

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 18:57

Zonnepanelen voor huurwoningen in Maaswijk

De Leeuw van Putten vindt duurzaamheid belangrijk en wil de woonlasten van haar huurders laag houden.

Spijkenisse - De Leeuw van Putten voorziet huurwoningen van zonnepanelen in Maaswijk, complex De Waayer, in Spijkenisse. Op 25 februari is hiervoor een overeenkomst gesloten met Wocozon.

De Leeuw van Putten gaat aan de huurders van 152 eengezinswoningen in complex De Waayer zonnepanelen aanbieden. Dit gebeurt in het voorjaar van 2019. Hierdoor kan worden geprofiteerd van zelfopgewekte stroom via het dak. De Leeuw van Putten vindt duurzaamheid belangrijk en wil de woonlasten van haar huurders laag houden. Om deze ambitie te realiseren is De Leeuw van Putten een samenwerking aangegaan met Wocozon: een stichting zonder winstoogmerk opgericht om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom.

Geen investering voor bewoners

Wocozon en De Leeuw van Putten willen huurders de kans bieden om te profiteren van goedkope zonnestroom, zonder dat een eigen investering van de bewoners nodig is. Wel besparen de bewoners flink op de energierekening. Een dubbel voordeel want zelf opgewekte stroom is beter voor het milieu.

Gratis montage en beheer, vast bedrag per maand

De montage van de zonnepanelen en het energiebeheer op afstand worden door De Leeuw van Putten en Wocozon gratis geleverd. De bewoner betaalt via de servicekosten een vast bedrag per maand, maar dit bedrag is lager dan wat de zonnepanelen opleveren. Per saldo levert het dus geld op waardoor de woonlasten dalen. Het voordeel vloeit dus terug in de portemonnee. Na uitvoering en evaluatie van dit project kijkt De Leeuw van Putten verder op welke woningen ook zonnepanelen kunnen worden aangebracht.

Deel deze pagina: