Live Live

Zonnige Koningsdag in Nissewaard

Vrijdag 28 april 2023 18:13

Zonnige Koningsdag in Nissewaard

Koningsdag is in de gemeente Nissewaard heel gemoedelijk verlopen, het was overal echt feest!

Nissewaard - Donderdag 27 april werd Koningsdag ook in de gemeente Nissewaard goed gevierd met diverse activiteiten voor jong en oud. In Nissewaard konden bezoekers terecht voor activiteiten in Spijkenisse, Abbenbroek, Heenvliet, Hekelingen en Zuidland.

Nissewaard - In het centrum van Spijkenisse was het erg druk met bezoekers die richting onder andere de Voorstraat, het Havenplein en de Uitstraat trokken voor gezellige activiteiten. In Abbenbroek was er een programma waar je terecht kon bij foodtrucks voor een lekker hapje en een drankje en waren er kinderspelletjes op de Ring. De dag werd afgesloten in het Dorpshuis.

In Heenvliet konden kinderen meedoen aan een fietstocht, waren er kinderspelen, een kleedjesmarkt en verzorgden bands de muziek tijdens Koningsdag. Koningsdag ging ook in Hekelingen al vroeg van start met het fietsen versieren voor een fietsoptocht en ook burgemeester Foort van Oosten was aanwezig om de Nederlandse vlag te hijsen.

Clown Kim zorgde voor de nodige entertainment bij de bezoekers in Hekelingen. In Zuidland was er een Aubade op de Ring en een Kindermarkt waar vele spullen werden verkocht door kinderen.

"Koningsdag is overal heel gemoedelijk verlopen. Het was overal echt feest. Spijkenisse was het zoals gebruikelijk heel druk, maar heel erg gezellig. Voor ieder was er wat wils. Voor jong en oud. Ook in de dorpen Zuidland, Heenvliet, Abbenbroek en Hekelingen waar alles werd georganiseerd door vrijwilligers was het een echt feest", zo liet een woordvoerder van de gemeente Nissewaard aan LINQ weten.

Deel deze pagina: