Live Live

Zorgen over geld? Praten helpt echt!

Maandag 10 juli 2023 15:14

Zorgen over geld? Praten helpt echt!

Het doel van de campagne is het belang benadrukken om over geldzorgen te praten.

Nissewaard - Deze week start de gemeente met de campagne ‘Zorgen over geld? Praten helpt!’. In deze campagne delen verschillende inwoners in video’s hun persoonlijke verhaal over geldzorgen.

De gemeente biedt hulp en middelen aan mensen met geldzorgen of schulden, maar zij vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat. Daarom wil de gemeente het onderwerp bespreekbaar maken en inwoners die moeilijk rondkomen of schulden hebben motiveren hulp te vragen.

Het doel van de campagne is het belang benadrukken om over geldzorgen te praten. In de video’s vertellen inwoners openhartig over hun ervaringen en uitdagingen die ze hebben gehad op financieel gebied. Deze persoonlijke verhalen helpen hopelijk ook zoveel mogelijk andere mensen om in actie te komen en hun financiële situatie te verbeteren. Simpelweg door erover te gaan praten. Dit kan bijvoorbeeld met het preventieteam Hulp bij rondkomen en schulden via preventie@nissewaard.nl of via 14 0181.

Daniela de Sido is één van de inwoners die haar verhaal vertelt voor de camera. Zij kwam haar financiële sores te boven en werkt nu bij gemeente Nissewaard als medewerker Preventie & Vroegsignalering. Daarbij komt haar ervaringsdeskundigheid goed van pas. “Door mijn verhaal te delen hoop ik anderen te inspireren, aan te moedigen en te laten zien dat ze niet alleen zijn in hun strijd. Als je geldzorgen hebt of je zit in de schulden dan is het belangrijk om erover te praten en hulp te zoeken of hulp aan te nemen. Als je er alleen mee blijft zitten, dan wordt het alleen maar erger. Praat erover, bijvoorbeeld met ons preventieteam Hulp bij rondkomen en schulden. We denken graag mee met iedereen die meer grip op geld wil.”


Deze video's zijn niet alleen een bron van steun en inspiratie voor mensen met geldzorgen, maar ook voor anderen. “Deze video’s helpen namelijk het bewustzijn rondom hoe geldzorgen en financiële onzekerheid ontstaan te vergroten. Denk aan een scheiding, werkloosheid en ziekte. Dit soort gebeurtenissen zetten de financiën van het ene op het andere moment op de kop. Daarom ben ik de inwoners die hun persoonlijke verhalen willen delen dankbaar. Zij helpen ons bij het creëren van meer begrip en empathie in de samenleving, maar ook bij het verlagen van de drempel om over geldzorgen te gaan praten en hulp te vragen”, zegt wethouder Armoedebeleid Wouter Struijk.

Als blijk van waardering organiseerde wethouder Wouter Struijk afgelopen week een lunch met de eerste vier inwoners die wilden meewerken aan de campagne. Tijdens de informele bijeenkomst ging hij met de inwoners in gesprek over hun ervaringen. De wethouder benadrukte het belang van het betrekken van de gemeenschap bij het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Door deze lunch wilde hij niet alleen zijn dankbaarheid tonen, maar ook de dialoog voortzetten.

De video’s zijn te vinden op nissewaard.nl/gripopgeld. Het is de bedoeling om de website regelmatig aan te vullen met nieuwe verhalen.

Deel deze pagina: