Live Live

Zorgen over verkeersproblemen na nieuwbouw

Donderdag 10 augustus 2023 13:42

Zorgen over verkeersproblemen na nieuwbouw

In april heeft de Dorpsraad Oostvoorne wethouder Igor Bal een brief gestuurd met vragen over diverse verkeersvraagstukken in Oostvoorne.

Oostvoorne - De omwonenden van de locatie Valweg/Molenweg in Oostvoorne hebben aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van de Gemeente Voorne aan Zee in juni jl. een brief gestuurd.

Hierin sommen zij de voorzienbare verkeersproblemen op, die zich kunnen voordoen als de plannen voor de bouw van een Integraal Kind Centrum (IKC) en woningen aan de Valweg/Molenweg in Oostvoorne doorgaan.

De Dorpsraad Oostvoorne herkent het signaal van de omwonenden betreffende de ontwikkeling locatie Valweg/Molenweg in Oostvoorne.

In april van dit jaar heeft de Dorpsraad Oostvoorne wethouder Igor Bal een brief gestuurd met vragen over diverse verkeersvraagstukken in Oostvoorne. Onder andere het verkeerskundig onderzoek voor de locatie Valweg-Molenweg, vanwege een mogelijke plaatsing van een IKC. Op deze brief is in juli een antwoord ontvangen waarin de gemeente aangeeft dat bewoners worden geïnformeerd over de ontwikkelingen via een nieuwsbrief. Aangezien de gestelde vraag niet inhoudelijk is beantwoord - en dit waren meerdere vragen t.a.v. de verkeersituaties in Oostvoorne - heeft de Dorpsraad recent naar de gemeente gereageerd op de ontvangen antwoorden.

Daarnaast heeft de Dorpsraad in juni jl. vragen gesteld over het “Raadsvoorstel krediet sloop kassen en planvorming locatie Valweg/Molenweg”. In deze brief vraagt de Dorpsraad Oostvoorne of er binnen de planvorming ook aandacht is voor verkeersveiligheid en/of ontsluiting op de bestaande wegen. Ook is gevraagd of in dit onderzoek aandacht is voor een verkeerskundig onderzoek (ook als een IKC in de plannen voor komt).

De Dorpsraad Oostvoorne heeft in de brief van juni ook de vraag gesteld ten aanzien van communicatie en participatie met de omwonenden Valweg/Molenweg. De Dorpsraad heeft aangegeven dat zij graag kennis wil nemen van het participatieplan en zou daar ook graag nadere informatie over willen ontvangen van de Gemeente Voorne aan Zee.

Bewoners die de briefwisseling met de gemeente willen inzien, kunnen dit opvragen bij de Dorpsraad Oostvoorne via info@dorpsraadoostvoorne.nl

Deel deze pagina: