Live Live

ZV De Kempvis 2e op 45ste internationale wedstrijd

Gepubliceerd: Maandag 29 oktober 2018 17:20

ZV De Kempvis 2e op 45ste internationale wedstrijd

SC Hürth werd derde, ZV De Kempvis tweede en Thetford Dolphins eerste en mocht de wisselbeker weer mee terugnemen naar Thetford.

Spijkenisse – Afgelopen zaterdag 27 oktober vond in Spijkenisse de 45ste editie plaats van het internationale treffen tussen ZV De Kempvis uit Spijkenisse en hun zusterzwemverenigingen SC Hürth uit Duitsland en Thetford Dolphins uit Engeland. Tijdens de openingsceremonie presenteerden de verenigingen zich waarna de volksliederen gezongen werden.

Tijdens een woord van welkom zette de voorzitter van het wedstrijdzwemmen Hans van Gaalen drie zwemmers van ZV De Kempvis voor hun bijzondere prestatie in het zonnetje. De zwemmers Charlize Rovers, Sylvie Roos en Joris Bezemer zijn respectievelijk op de 50 meter schoolslag, 200 meter vlinderslag en 1500 meter vrije slag in de top tien geëindigd van de KNZB landelijke ranglijst in hun leeftijdscategorie. Zij kregen hiervoor een prestatiemedaille overhandigd. Joris kreeg daarnaast ook nog een speciale herinneringsmedaille van de KNZB overhandigd omdat hij als derde geëindigd is in het LAC klassement van Nederland.

Na dit bijzondere moment werd de wedstrijd officieel geopend door wethouder Martijn Hamerslag. Tijdens zijn woord van welkom benadrukte hij de speciale band die Spijkenisse heeft met haar zustergemeenten en dat dit al de 45ste keer is dat ze deze wedstrijd met elkaar mogen zwemmen. Na het welkomstwoord ging de wedstrijd van start. Het was een gezellige en spannende wedstrijd.

De dag werd traditioneel afgesloten met een gezellige avond in clubhuis ’t Kommetje. Daar werd de uitslag bekend gemaakt. SC Hürth werd derde, ZV De Kempvis werd tweede en Thetford Dolphins werd eerste en mocht de felbegeerde wisselbeker weer mee terugnemen naar Thetford.

Volgend jaar reist De Kempvis af naar de Duitse zusterstad Hürth om daar te proberen de wisselbeker weer mee terug te krijgen naar Nederland.

Deel deze pagina: